Prix S:t Georges & Mästerskap - Hammarö

 
I helgen åkte vi ju ned till Karlstad och Hammarö för att tävla. Med hem hade vi ett ganska dåligt resultat procentmässigt men absolut också mer erfarenhet i bagaget. Obs: Bara travbilder eftersom mamma glömde att fota efter halva programmet båda dagarna, hahaha.
 
 
Första dagen var det PSG och Welle var riktigt pigg trots värmen. Fin men lite springig på framridningen, han gick liksom igenom handen och var inte riktigt lydig på hjälperna. Typ två minuter innan jag ska in på banan så blir han riktigt fin i galoppen dock. Inne på banan gick allt i 180, vi slog nog tidsrekord i St. Georges, hahaha. Skolorna blev lite raka, omslag innan vänsterpiruetten och den samlade skritten väldigt stressad men annars hade vi inte några speciellt grova missar. Travökningarna och serierna blev dock väldigt bra. När inte halvhalterna går igenom så blir det dock många sexor, så slutresultatet landade på 63,2%.
 
Vi var uppstallade på Färjestads travbana. Älskar travstallen eftersom de är så rymliga samt har kedjor och dubbelöppnande dörrar så man kan städa ur boxen supersmidigt.
 
 
Dag två laddade vi om till Mästerskapsprogrammet och jag var fast besluten att få igenom halvhalterna. Welle var riktigt fin på framridningen, men sedan var det som att galoppen kokade över och han började byta så fort jag flyttade vikten pyttelite i sadeln vilket såklart gjorde att jag blev spänd. Inne på banan hittade vi inget flyt och hade miss på miss på mig - ingen drivning in i högerpiruetten, omslag i förvända galoppen, taktmiss i två travökningar, missar i båda serierna... Listan kan göras lång. Usch det var ingen bra ritt och jag kan bara ta på mig all skuld för att det blev som det blev. 60,9% slutade vi på iallafall.
 
 
Sara och QC presterade iallafall i helgen och tog hem tredjeplaceringen i både Lagtävlan- och Mästerskapsprogrammen för juniorer. Hon är så duktig!

0 Kommentarer

Kom ihåg