UR Mästarskap - Gävle

 
I söndags red jag min sista start innan SM. Vi åkte till Gävle, till den nya anläggningen där ponny-SM arrangerades förra året. Målet var att kontrollera Welle eftersom han bara drog iväg inne på banan i Hammarö helgen innan.
 
 
Welle kändes inte speciellt på hjälperna på framridningen, men jag lyckades rida igenom det och tyckte att han blev ganska fin stundtals. Inne på banan blev Welle lite kort i formen då jag fick hålla i honom lite för att han inte skulle dundra iväg. Vi gjorde stabila öppnor men vänsterslutan i trav blev hemsk och ryggningen sned. Galoppen var bättre och jag hade en massa sjuor där, hade en liten miss i fyrorna där det blev ett extrabyte då jag hamnade i obalans men treorna var fina. Vänsterpiruetten blev okej och belönades med sjuor medan högerpiruetten blev för hastig. Galoppslutorna blev tyvärr vinliga. Slutresultatet blev 64.561% och en fjärdeplats och första utanför placering. Jag var dock mindre än 0.1 procentenheter från trean. Så himla nära en placering, men det räckte ändå inte hela vägen. Jag får helt enkelt rida bättre nästa gång.
 

0 Kommentarer
Kommentera här

Multitaskar

 
Det är tjugotvå dagar till studenten och det märks; det blir allt färre lärarledda skoltimmar samtidigt som sista uppgiften-stressen i alla ämnen är mycket närvarande. Jag är helt ledig från skolan idag och både imorgon och på fredag har jag bara en lektion. Inte för att det betyder vila, direkt. Innan studenten har jag tre uppsatser, ett tal och möjligtvis ett matteprov att skriva och det mesta har deadline den här veckan.
 
Det är lite ångest att se solen utanför fönstret och att samtidigt sitta inne, böjd över datorn. Det känns liksom som att jag missar allt. Så jag tog med mig datorn och ett fruktfat ut i solen, multitaskar genom att jobba på brännan och uppsatsen samtidigt, haha.
Hoppas ni har en fin onsdag!

3 Kommentarer
Kommentera här

Prix S:t Georges & Mästerskap - Hammarö

 
I helgen åkte vi ju ned till Karlstad och Hammarö för att tävla. Med hem hade vi ett ganska dåligt resultat procentmässigt men absolut också mer erfarenhet i bagaget. Obs: Bara travbilder eftersom mamma glömde att fota efter halva programmet båda dagarna, hahaha.
 
 
Första dagen var det PSG och Welle var riktigt pigg trots värmen. Fin men lite springig på framridningen, han gick liksom igenom handen och var inte riktigt lydig på hjälperna. Typ två minuter innan jag ska in på banan så blir han riktigt fin i galoppen dock. Inne på banan gick allt i 180, vi slog nog tidsrekord i St. Georges, hahaha. Skolorna blev lite raka, omslag innan vänsterpiruetten och den samlade skritten väldigt stressad men annars hade vi inte några speciellt grova missar. Travökningarna och serierna blev dock väldigt bra. När inte halvhalterna går igenom så blir det dock många sexor, så slutresultatet landade på 63,2%.
 
Vi var uppstallade på Färjestads travbana. Älskar travstallen eftersom de är så rymliga samt har kedjor och dubbelöppnande dörrar så man kan städa ur boxen supersmidigt.
 
 
Dag två laddade vi om till Mästerskapsprogrammet och jag var fast besluten att få igenom halvhalterna. Welle var riktigt fin på framridningen, men sedan var det som att galoppen kokade över och han började byta så fort jag flyttade vikten pyttelite i sadeln vilket såklart gjorde att jag blev spänd. Inne på banan hittade vi inget flyt och hade miss på miss på mig - ingen drivning in i högerpiruetten, omslag i förvända galoppen, taktmiss i två travökningar, missar i båda serierna... Listan kan göras lång. Usch det var ingen bra ritt och jag kan bara ta på mig all skuld för att det blev som det blev. 60,9% slutade vi på iallafall.
 
 
Sara och QC presterade iallafall i helgen och tog hem tredjeplaceringen i både Lagtävlan- och Mästerskapsprogrammen för juniorer. Hon är så duktig!

0 Kommentarer
Kommentera här