Otto Schumacher München

 
Den allra största presenten jag fick när jag fyllde år i januari var ett nytt kandar. När vi köpte Welle kom massa utrustning med, bland annat det här Otto Schumacher-kandaret. Det är fint och sådär välanvänt så att lädret är alldeles mjukt och följsamt, men det syntes också att det hade en del år på nacken. Ett nytt kandar var dock inte direkt högst på att köpa-listan då ett nytt OS-kandar kostar dryga 7000:- om man vill ha ett annat pannband än bara ett rundsytt i läder.
 
Dock snubblade mamma genom en slump över ett sprillans nytt OS-kandar i rätt storlek med alla lappar kvar när vi var på en hästaffär med begagnade grejer i jakt på långa slit och släng-lindor att nattlinda med. Med 5 cm bred, lackad och droppformad nosgrimma samt svängt swarovskipannband med stora stenar är det så himla fint. Och det bästa av allt? Det kostade bara 3000:-.
 
Kandaret var komplett förutom nackplatta, så Sofia var snäll och skänkte sin gamla till mig, den fungerade utmärkt. Dock skulle det passa bättre med silverfärgade bett istället för de gamla Sprengerbetten i mässing som Welle har. Det kluriga är bara att hitta en stång med rätt höjd på porten. Nu har iallafall processen att rida in kandaret börjat, det är väldigt nytt och stelt trots oljning. Får fasiken värre skav av tyglarna än vad jag får av mina nya stövlar, haha.
 

1 Kommentarer


Postat av: H Fransson

Jag såg först bara bilderna och tänkte himmel vad snyggt kandar, och med bettfärgen!

Sen såg jag att du skrivit att du hellre ville ha silver... min onsdag gick under.

Eller kanske inte riktigt.. MEN det var ruskigt fint med mässingbett tyckte jag!

Svar: Hahaha, jag älskar det "min onsdag gick under".Jag lär dock rida med männingsbetten tills vidare, Sprengerbett är ju inte direkt billiga. Men mässingsbätten måste bytas ut förr eller senare, de börjar faktiskt bli lite slitna.
Emma Frankenberg
Kom ihåg