Kiropraktorbehandling - Check

Welles nålar i rumpan. Ett fun fact är att vår kiropraktor använder akupunkturnålar gjorda för människor och inte hästar. Anledningen är att människonålar är smalare och böjer sig lättare efter hästens egna muskler när de sitter i.
 
Igår var vår kiropraktor här och gick igenom Welle. Såhär brukar det gå till: Först känner kiropraktorn igenom hela hästen, sedan masserar han och efter det sätter han akupunkturnålar. Welle brukar alltid få ett gäng nålar på korset, där har han en tendens att spänna sig och låsa ryggen under ridning. Nålarna sitter i under minst 20 minuter och då brukar Welle slappna av ordentligt och nästan somna. Efter att nålarna är uttagna knäcker kiropraktorn diverse kroppsdelar. Welle brukar få bogarna och korset knäckta men jag har bland annat sett kiropraktorn knäcka käken på andra hästar.
 
Welle fick iallafall en stor guldstjärna för att han var fin, det enda som behövde korrigeras lite var just vår eviga akilleshäl högerbogen. Det var i och för sig ingen överraskning, Welle har ju inte gått så mycket sedan januari och har dessutom känts fin att rida under igångsättningen. Men det var ju skönt att få det bekräftat också.

0 Kommentarer

Kom ihåg