Högdalens Gård/Här bor Welle

 
I juni 2014 flyttade vi Welle från ett stall 15 minuter med bil från vårt hus till Högdalens Gård i Haninge som ligger drygt 3 mil eller 30 minuter (eller mer vid rusningstrafik) hemifrån. Anledningen var att jag skulle få bättre träningsmöjligheter. Det är många som tycker att jag är tokig som har 1 timmes resväg till och från stallet varje dag, men det är värt det och jag har inte ångrat mig en sekund. På Högdalen kommer inte bara Jennie och tränar utan jag har hamnat bland lite mer likasinnade; alltså folk som verkligen brinner för att träna och tävla dressyr. Det finns alltid någon att fråga när jag behöver råd och hjälp, vare sig det gäller täckesval, ett svullet ben eller problem i ridningen.
 
Idag är dock första gången avståndet till stallet har gjort att vardagen inte går ihop. Jag börjar skolan 12.35 och hade tänkt rida Welle innan men för en timme sedan sa de på radion att det har varit världens bilkrock på motorvägen. Bor man på en ö finns det liksom bara en väg in till civilisationen (OBS; överdriver en aning, haha), så det är inte ens någon idé för mig att sätta mig i bilkö i en dryg timme för att sedan stressa igenom stallet innan skolan. Istället sitter jag här, helt färdigfixad och har en lucka på fyra timmar att fylla.
 
Uppfarten till Högdalen med den ikoniska statyn som får en tomteluva vid juletid och en blomkrans vid midsommar.
 
Vinterhagar och det frostiga ridhuset som sitter ihop med gäststall för kurser.
 
Stallet till höger och den fina muren som går runt hela gården.
 
Jag kommer ihåg att jag tyckte Högdalen var så galet fint när vi flyttade hit, nu är man så van att man blir lite avtrubbad. Det är synd...

4 Kommentarer


Postat av: knott.blo.gg
2016-01-20
URL: http://knott.blo.gg/

Oj vilken vacker natur och gård!! Kan tänka mig att man blir mer inspirerad av o träna när man har hästarna så fint :D!

Svar: Det är klart att det är roligt att ha fint, men det mest inspirerande är nog att stå i samma stall som så många andra duktiga ryttare med fina hästar :)
Emma Frankenberg

Postat av: Tuva Björnwall

Wow så fint! :)

Postat av: WLH - We love horses

Wow!! Vilken drömanläggning:)

Svar: Jag är verkligen tacksam för att jag har hamnat där! :)
Emma Frankenberg

Postat av: H Fransson

Vilken fantastiskt fin blogg du har! Du verkar vara en så genuint härlig tjej och sedan måste jag berömma för en oerhört vacker bild i din header, wow!

Svar: Men gud vilken gullig kommentar! Tack för allt beröm, vad glad jag blir :)
Emma Frankenberg
Kom ihåg