Januari månads Cillaträningar

 
Jag var peppad inför de senaste Cillaträningarna på grund av Welles travproblem. Dag ett fick jag rida i tio minuter och sedan hoppade Cilla upp för att känna på Welle och konstaterade att problemet ligger i högersidan. Höger halvhalt går inte igenom till höger bakben vilket gör att Welle inte kan bära sig korrekt och trampa under bakbenen i traven (och galoppen men där syns det inte lika tydligt). Det är så himla logiskt att problemet ligger i höger bak eftersom det är höger öppna och vänster sluta som är problemen för oss, alltså de skolorna där höger bak måste trampa snett in under kroppen.
 
Sedan fick jag ägna slutet av lördagens träning och hela söndagens träning åt grunder. Övergångar och tempoväxlingar där höger sida skulle vara med och höger bakben svara för halvhalter. När Welle faller in i galopp istället för att trava bryter jag det genom att flytta honom ganska tvärt för höger skänkel vilket gör att han måste bryta av till trav. Vad som behövdes för att återfå den försvunna traven var alltså lite Cilla-magi, haha.

0 Kommentarer
Kommentera här

Analysera Mera

 
Här sitter jag denna lördag och pluggar. Det är ju lite av min helgrutin att plugga på förmiddagarna och sedan åka till stallet efter lunch och det är även planen för idag. Skulle jag beskriva den svenska gymnasieskolan med två ord skulle det vara "Analysera Mera", för ibland känns det som att det är det enda jag gör. Igår skickade jag in en sociologiuppsats om makt som var hemsk att skriva och nu känns min hjärna som mos. Jag vill aldrig höra begrepp som subjektpositioner, maktens microfysik och ingrepp i tillfällighetsstrukturen igen, haha.
 
Men det blir ingen pluggpaus förrän om en månad, för det är så långt det är kvar till sportlovet. Så nu ska jag finlira lite på min fotoanalys (analys igen, hahaha) innan jag ska göra lunch. Mamma och pappa hjälper Elin flytta in i sin nya lägenhet i Uppsala, vilket betyder att jag är ensam hemma.

0 Kommentarer
Kommentera här

Var det torsdag?

Welle + pyjamas
 
Jag vaknade i morse och var helt övertygad om att det var torsdag. Förstår ni besvikelsen när jag insåg att det bara var en grå tisdag? I och med att jag bestämde mig för att jag förtjänade en ledig helg förra veckan så måste jag fokusera lite på skolarbetet just nu. Jag som aldrig tidigare varit skoltrött känner mig så färdig med skolan och längtar till studenten.
 
På hästfronten så ser Welles ben ser förresten mycket bättre ut nu, vi har i råd med veterinär övergått från att kyla till att värma med nattlindor.

0 Kommentarer
Kommentera här