Frisk Häst

Modig häst möter en av sina största rädslor: den regnbågsfärgade dammvippan plus Welles "Shaved Leg of Shame" från ultraljudet (hans hud under pälsen är prickig och SÅ ful).
 
Igår var vi på Brunmåla igen med Welle. Nu kan han officiellt friskförkaras från det svullna frambenet som han drog på sig för över en månad sedan. Sist vi var inne så var benet fortfarande svullet så det gick inte att se jättemycket på ultraljudet samtidigt som det syntes en mycket svag skugga på röntgen som möjligtvis skulle kunna vara en fraktur. Men nu när svullnaden är helt borta kan vi konstatera att senans "fibrer" ser superfina ut på ultaljud samt att skuggan på röntgenplåten fortfarande är kvar utan någon som helst förändring vilket betyder att det bara är en skevhet i bilden från när hästens tredimensionella ben omvandlas till en tvådimensionell bild. Vilken tur vi hade ändå, den smällen hade kunnat få helt andra konsekvenser.
 
Dessutom fick Welle lite extra boost inför tävlingssäsongen i form av muskelavslappnande i ryggen för att avlasta hans bakknän (de är Welles svaga punkt) samt blistring i tidigare nämnda bakknän. Hoppet från MSV B till PSG betyder mer samling och därför mer arbete för just bakknäna.

0 Kommentarer

Kom ihåg