Mästerskap & Prix S:t Georges - Vartofta

I söndags var det ju tävling i Vartofta. Vår första start sedan oktober samt debut i Mästerskapsprogrammet för Unga Ryttare. Welle var dunderladdad, kunde inte stå still för fem öre och det kändes inte heller som att vi nådde någon direkt superkommunikation på framridingen. Som tur var fick jag lite coachning av Jaqueline vilket hjälpte väldigt mycket.
 
 
Första klassen var Mästerskapsprogrammet och Welle hade dragit igång turbon rejält vilket tyvärr gör att jag  fastnar i handen och blir bromsig vilket gör att Welle då hamnar bakom lod. Travdelen kändes ganska bra, ökningarna blev det så mycket påskjut i att det kändes som att Welle skulle göra en kullerbytta, haha. Den samlade skritten var mycket bättre än vad den brukar vara men den ökade blev något lam. Galoppen började ganska bra men jag det blev totalt missförstånd i fyrorna samt i den första piruetten som blev jämfota. Den andra piruetten kändes riktigt bra och treorna satt som en smäck. Dyra missar men ingen katastrofritt och vi skrapade ihop 65,175% vilket endast var 0,2% från ettan. Hur som helst räckte det till en andraplats men det var endast en placerad i klassen på grund av att det var så få starter.
 
 
I PSGn var Welle tröttare och därför också lugnare, det var syntes nog inte att han var trött men jag känslan var att aningens matt. Jag försökte verkligen att tänka på min hand och formen och den var bättre i den här klassen. Travdelen började bra och vi fick till och med en åtta på högerslutan, som jag har kämpat med dessa skolor alltså. Sedan tappade jag lite flyt och Welle föll isär en aning, skritten blev lite hackig men bättre än var den har varit. Galoppslutorna kändes okej men inför vänsterpiruetten laddade Welle på för en ökning vilket ledde till att det inte blev så samlat samt att Welle bytte galopp mitt i allt. Högerpiruetten kändes bättre men sedan sjabblade jag till det rejält i båda serierna. Det var helt och hållet mitt fel, speciellt i treorna. Vi slutade iallafall på 65,00% och en fjärdeplats, första utanför placering.
 
 
Jag är så himla nöjd över Welle, det kändes som att han tyckte att det var så roligt att komma ut och tävla igen.  Man känner sig alltid så himla trygg med Welle, han är aldrig oförutsägbar utan går alltid så bra (eller dåligt) som jag rider och han skulle aldrig någonsin sätta sig på tvären trots att han är trött. I helgen var Welle en riktig kämpe som inte påverkades av varken regn eller blåst och som var med på noterna trots två klasser på en dag och en väldigt lång transportresa. Nu är vi trots alla missar kvalade till SM för Young Riders, vilken jäkla grej!
 
Och tack Jaqueline + familjen Lindström för hjälp på framridningen och boende för både oss och Welle!

0 Kommentarer

Kom ihåg