Septembersol

 
Söndag och en klassisk fixar-dag. I förmiddags släpade jag runt stackars Jamila över halva stan för att leta efter de perfekta svarta jeansen. Jag har inte ett enda par svarta jeans som inte är trasiga eller har tappat färgen efter för många tvättar. Det blev tillslut ett par Levi's 721:or. Nu har jag bara ett par saker kvar att handla innan avresan till Genève om en vecka.
 
Efter det åkte jag hem, pluggade lite och efter det bar det av till stallet. Welle och jag red dressyr på utebanan i septembersolen. Han kändes väldigt oriden, slingrig och svarade inte på de signaler jag gav. Vilket i och för sig inte är konsigt eftersom han inte ridits normalt sen i tisdags. Jag fick svettas ordentligt men det kändes ändå som att jag fick igenom avslappning och lyhördhet tillslut. Tur det, för imorgon är det Jennieträning.

1 Kommentarer
Kommentera här

Värsta veckan på länge

 
Det har ekat tomt på bloggen de senaste dagarna. Mest för att allt har varit jobbigt. Jag blev jättesjuk förra fredagen och det höll i sig i ungefär hela helgen. Så Fredag till och med Söndag tillbringades i horisontellt läge i sängen. Jag drog inte ens upp persiennerna vilket är så himla illa, haha.
 
Sedan var det som att skolan bara exploderade i en massa deadlines som ska vara färdiga innan nästa helg, eftersom vi åker till Geneve då. Och som topping på allt så fick Welle ett sömstick igår när han skoddes vilket gjorde att Jennieträningen ställdes in. Det är så läskigt att se sin häst ha så pass ont, och eftersom jag är så himla dramatisk blev det krokodiltårar över Welles tillstånd. Fötterna åtgärdades sent igårkväll och idag verkade Welle inte ha ett endaste problem i världen, så förhoppningsvis är allt som det ska nu.
 
Imorgon är det fredag, då laddar vi om och hoppas att nästa vecka blir bättre.

2 Kommentarer
Kommentera här

Onsdagens Jennieträning

 
En film från Jennieträningen i förrgår kommer lastad!
Welle kändes väldigt fin från start, redan i uppvärmningen var han väldigt mjuk och på hjälperna. Vi började som alltid i galoppen och lade de senaste veckornas ihärdiga piruettjobb åt sidan för att arbeta mer med samlingen och aktiviteten i slutorna. Welle saknar lite styrka och tappar ibland balansen men kämpade på och gjorde en jättefin högesluta och en helt okej men lite vinglig och styv vänstersluta som är med i filmen.
 
Men det var travarbetet som var träningens seger, den kändes nämligen riktigt bra. Vi hittade ett bra flyt och jag kunde trycka på lite kadens och power i traven utan att Welle sprang iväg, släppte ryggen och tappade lösgjordheten. Som ni ser jobbade vi även med skolorna i traven och öppnorna var nog några av de bästa jag ridit. Det var också bra att vi kunde sätta ihop skolorna på de linjerna de ligger i PSGn, för en av mina stora svagheter är just att hålla stabilitet genom programlinjer.

1 Kommentarer
Kommentera här