För-jäv-ligt

 
Ingen har väl missar att det varit ett antal sadelstölder i olika stall söder om Stockholm de senaste månaderna. Vi på Högdalen har klarat oss, men den senaste veckan har en vit skåpbil kört omkring i området och idag hade olika personer gått omkring på gården, betett sig konstigt och tittat in genom fönstren till vårt kök/fikarum.
 
Högdalen är en så fin gård, och man ser ju att det finns pengar där. Hjälmar, täcken, stövlar, träns, biolight-utrustning, kandar och sadlar. Vi pratar utrustning för hundratusentals kronor. Mår illa av tanken på att någon kan försöka bryta sig in och stjäla för att sedan via Nynäshamn skicka det utomlands. Och vem vet vad sådana människor kan få för sig att göra med hästarna?
Nej, en stor del av min utrustning får bo hemma tills att vi installerat larm i sadelkammaren. Fy fan.
 
På den ljusare sidan av livet så har en ny häst flyttat till Högdalen idag, ett skimmelsto. Welle är helt till sig, han älskar ston och är ju av någon anledning extra förtjust i just skimmelfärgade sådana. Nu ska jag åka och hämta Elin på Centralen, hon har precis skrivit färdigt sin andra tenta. Det ska firas med skagenröra och charkisar.

2 Kommentarer


Postat av: Vendela
2015-10-31

Fyfan vilken sjuk grej att åka runt och stjäla hästutrustning out of nowhere? Ni får helt enkelt vara på er vakt alltså

Svar: Jaa. Så himla trist..
Emma Frankenberg

Postat av: henke
2015-11-01

han försöker helt klart hitta ett rebound efter knasen.. ;)

Svar: Knasen var bortglömd idag när han såg näpna lilla "Otto" som hon kallas, hahaha...
Emma Frankenberg
Kom ihåg