För-jäv-ligt

 
Ingen har väl missar att det varit ett antal sadelstölder i olika stall söder om Stockholm de senaste månaderna. Vi på Högdalen har klarat oss, men den senaste veckan har en vit skåpbil kört omkring i området och idag hade olika personer gått omkring på gården, betett sig konstigt och tittat in genom fönstren till vårt kök/fikarum.
 
Högdalen är en så fin gård, och man ser ju att det finns pengar där. Hjälmar, täcken, stövlar, träns, biolight-utrustning, kandar och sadlar. Vi pratar utrustning för hundratusentals kronor. Mår illa av tanken på att någon kan försöka bryta sig in och stjäla för att sedan via Nynäshamn skicka det utomlands. Och vem vet vad sådana människor kan få för sig att göra med hästarna?
Nej, en stor del av min utrustning får bo hemma tills att vi installerat larm i sadelkammaren. Fy fan.
 
På den ljusare sidan av livet så har en ny häst flyttat till Högdalen idag, ett skimmelsto. Welle är helt till sig, han älskar ston och är ju av någon anledning extra förtjust i just skimmelfärgade sådana. Nu ska jag åka och hämta Elin på Centralen, hon har precis skrivit färdigt sin andra tenta. Det ska firas med skagenröra och charkisar.

2 Kommentarer
Kommentera här

När ingen ser

 
Nu har jag jobbat färdigt för den här veckan och har höstlov på riktigt. Det ska firas med en ordentlig sovmorgon imorgon för att ta igen lite förlorad sömn och kanske ett avsnitt eller två av Narcos. Plata o Plomo, någon?
 
Welle kändes fin idag, vi lyckades göra flera diagonaler som var både raka och hade jämn takt och tempo. Det är inte alltid en självklarhet kan jag tala om! På slutet lyckades jag på något vis göra en så himla bra helpiruett till vänster som var supercentrerad men samtidigt sansad - men ingen var där och såg den. Ridhuset var tomt som i graven på Högdalen idag, jäkla skit.

0 Kommentarer
Kommentera här

There's harmony in autumn, and a luster in its sky

 
Hallå måndag och första dagen på höstlovet! Inte för att jag har varit ledig idag, jag har nämligen jobbat. Det är helt omöjligt för mig att kombinera ett vanligt extrajobb med skola plus ridning, så därför är det så himla tur att jag får möjligheten att jobba på mammas jobb under loven. Förutom jobb kommer det här höstlovet att bjuda på en hel massa plugg, tyvärr. Jag längtar till nästa termin som kommer bli himla mycket lugnare än den här har varit.
 
Nu ska jag sätta mig i bilen och åka till stallet, Welle har vilodag och ska bara promeneras i skogen.

0 Kommentarer
Kommentera här