Första Advent

 
Första advent! Huset är julpyntat på mammas lite (mycket) sparsmakade och osnygga vis: med supergamla och omoderna adventsljusstakar och inte en endaste tomte. Som tur är har pappa satt upp julbelysningen utomhus och Elin och jag har valt ut fina julstjärnor. I love you, mamma - Men du har ingen stil.
 
Dagen har spenderats med datorn i högsta hugg (det känns som att jag skrivit den meningen hundratals gånger den här hösten, det har varit  mycket plugg). Och med sändningarna från Friends Arena på SVT Play i bakgrunden. Jag har hållt alla tummar för svenskarna, och speciellt Jennie såklart. Annars har det varit en ganska ohändelserik helg.
 

0 Kommentarer
Kommentera här

SIHS-helgen & Black Friday

Förra årets SIHS
 
Mitt instagramflöde är ungefär 99% Sweden International Horse Show och Friends Arena den här helgen. Folk som shoppar, sitter på läktaren, bor på hotell och rider inför fullsatta läktare. Jag har sagt det förut, men det är något speciellt med atmosfären på de riktigt stora tävlingarna.
 
Jag kommer dock inte att befinna mig på Friends i helgen. Jag har inte känt mig speciellt taggad på SIHS i år, har haft så mycket fokus på annat hela hösten. Sedan helt plötsligt var helgen här och jag hade inte bokat biljetter, men det kändes ändå inte som någon jättekatastrof. Jag har inget speciellt jag vill handla på mässan och världscup-klasserna ser man nästan bättre på TV än på läktaren på grund av hur Friends är byggt. Det hade i så fall varit att se dressyrclinicen samt Lövsta Future Challenge som hade lockat, men idag hade jag en viktig dag i skolan som jag inte kunde skippa. Istället har jag följt allt via Equipe Online och SVT Play.
 
Jag har precis kommit hem från stallet och ett dressyrpass på Welle. Jag är helt ensam hemma eftersom mamma och pappa är med Elin i Uppsala och ritar köket till hennes nya lägenhet. Så den här kvällen ska spenderas i soffan med att Black Friday-shoppa diverse julklappar samt beställa studentmössa. Imorgon ska vi åka iväg till sadelutprovaren och titta till min Equipe Olympia efter 2 månaders användning samt se vilken sadelgjord som passar bäst.

0 Kommentarer
Kommentera här

Söndagsridning

Stallet och min lilla skruttvolvo
 
Dag två av frostigt solsken och Welle och jag red dressyr i ridhuset. Red samtidigt som Sofia var i ridhuset och det är ju alltid så himla bra för då har jag någon som skriker på mig att vinkla om vänsterhanden, flytta bak högerskänkeln och rida så att jag inte bara nöjer mig med att saker och ting är ganska bra men inte super. Dessutom är det alltid bra att fråga Sofia om tekniska saker som man inte riktigt har koll på.
 
Idag jobbade vi iallafall med den enkla galoppsaxen ur PSGn, här är det ju halvhalterna och rakriktningen som det mesta hänger på och Welle och jag har lite svårt för det. Men det blir bättre dock, man får liksom börja med att sänka svårighetsgraden genom att dela upp rörelsen i flera delar innan man tillslut sätter ihop allt. Dessutom gjorde vi fina seriebyten och travskolor som såg bra ut. Jag fick slita riktigt hårt med att hålla sitsen stadig så imorgon har jag träningsvärk. Träningsvärk är dock den bästa smärtan eftersom man vet att man har den på grund av att man har kämpat.
 
Skrittar nästan alltid fram och av Welle utomhus, eftersom han är så trygg. Undantag ifall det regnar eller snöar väldigt mycket eller om det är riktigt mörkt och jag inte har någon lampa.

0 Kommentarer
Kommentera här