Another Cup of Tea

 
I torsdags köpte jag en ny, fin tekopp och tesil från Indiska!
 
I finaste duvgrå färgen med guldkant och en liten porslinsfågel som motvikt på tesilen, så himla fint. Jag har velat ha en fin tekopp väldigt länge, för att öka mysfaktorn här hemma.
 
Idag blev det Earl Grey även om gröna teer är mina favoriter. Nu är jag så himla sugen på att köpa massa spännande sorter av lösviktste!

0 Kommentarer
Kommentera här

Genomsläpplighet

Här håller jag Welle i en rundare uppvärmningsform som ska stretcha överlinjen samtidigt som jag ber honom byta på volt, man ser tydligt när jag tappar ytterbogen och bytet blir spänt och hoppigt.
 
De senaste två veckorna har varit lite utav en aha-upplevelse för mig. Det hela började på förra tisdagens Jennieträning då vi arbetade med gymnastiserande och lösgörande övningar på en Welle som var lite stel efter meetinget på Högbo. Jag fick rida mycket galopp eftersom det är den gångart Welle har lättast att slappna av i och där jobbade jag med galoppombyten på volt. Detta var klurigt kan jag lova eftersom det tvingade mig att verkligen sitta rakt och hålla koll på alla bogar och bakben samtidigt men när jag verkligen vågade hålla i dendär yttertygeln och själv slappna av, ja då gick det ändå rätt hyfsat och Welle släppte igenom så himla fint i hela överlinjen eftersåt. Jag vet att Welles förra ägare Karin red byten på volt men det var ungefär två år sedan jag såg henne göra det så jag hade totalt glömt det.
 
Så byten på volt är min absoluta favoritövning just nu. Varför? Jo, den tvingar inte bara ryttaren att hålla koll på yttersidan vilket får en slingrig häst som Welle att släppa igenom och hålla ytterbogen på plats, och inte bara kränga åt det ena eller andra hållet i bytet. Det är även bra för både lydnaden och lösgjordheten och kvalitén på bytena eftersom hästen måste trampa in under sig extra mycket när man byter till förvänd på böjt spår. På träningen i tisdags fortsatte vi lite på samma spår och eftersom Welle får sån fin genomsläpplighet av det arbetet kunde göra lite svårare saker som början till piruetter och lite passage. Det var så kul även om jag knappt har koll på någonting. Tur att Welle kan sina saker iallafall, han kallas ju inte för Piruettkungen för intet, haha.

0 Kommentarer
Kommentera här

Bright Day

Idag tog jag mig in till Gamla Stan i den starka vårsolen.
 
Till dethär stället, Vapiano.
 
Där mötte jag upp dehär tre pinglorna - Nelly, Emma som är hemma från Spanien i en vecka och Jamila!
 
Pastamiddag stod på schemat, och så nybakat bröd med olivolja och salt. Kolhydratbomb!
 
Jag tog Pomodoro, tomatsås med spenat och en himla massa parmesan. Parmesan är det som gör en pasta, helt ärligt.
 
Fina Emma. Blir alldeles varm i hjärtat när jag är med henne, speciellt eftersom jag bara kunnat träffa henne ynka två gånger på ett helt år.
 
Finns inget som är så gott som pasta när man är riktigt hungrig.
 
Vackra Jamila.
 
Hängde lite, pratade om precis allt. För det måste man göra när det går månader mellan de gånger hela gänget träffas.
 
Sedan var det efter lunch-kaffe. Iallafall för vissa, jag dricker ju inte kaffe. Känns så himla vuxet och jag känner att jag är inte redo. Vill vara barn för evigt.
 
Sedan gav vi oss ut på stan.
 
Gick förbi affärer som denhär. Handlade en hel massa.
 
Emma lös upp Kungsträdgården med grönaste väskan. Jag var bara lycklig av att vara med henne, därav bredaste smilet. Sedan hängde vi lite till innan vi sa hejdå för denhär gången. Det kommer hinna bli juni och sommarlov innan jag träffar Emma igen. 

0 Kommentarer
Kommentera här