Traven som försvann

Byta kan Welle iallafall göra...
 
Jag klippte ju Welle för en tid sedan och pälsen blev väldigt kort då jag använde en ganska liten klippmaskin. Dagen efter var Welle fin i galoppen men det gick inte att trava på honom. Det var som att det blev kortslutning i hjärnan när jag bad honom att trava och istället fick jag bara piruettgalopp.
 
Nu, nästan två veckor senare, är traven fortfarande känslig. Något som började som en reaktion på känslig, nyklippt hud har satts i system och blivit en grej. Welle travade om jag red lätt eller bara släppte tyglarna och smackade, han tolererade varken ben eller hand. 
 
Men i fredags och igår nådde vi något slags break-through. Jag red sluta i skritt och gick direkt in i trav när jag kände att jag hade koll på alla delar av Welle. Nu kan vi göra öppnor och slutor utmed långsidorna samt något som med lite fantasi skulle kunna kallas tempoväxlingar. Welle är dock inte sitt gamla förlåtande jag, utan om jag gör blir klumpig i min hjälpgivning galopperar han genast.
 
Det känns lite trist att det har blivit såhär, speciellt eftersom Welle travade finare än någonsin på senaste Cillaträningshelgen. Man får se det positiva och tänka att det är en bra träning för mig som ryttare. Jag hoppas på  att traven som försvann är påväg tillbaka nu.
 
 

2 Kommentarer


Postat av: Mathilda
2015-12-27
URL: http://mathildaliv.blogg.se

Så fin header!

Svar: Tack så mycket, vad glad jag blir :)
Emma Frankenberg

Postat av: Cassandra Haraldsson
2015-12-27
URL: http://sensor.blogg.se/

Härliga bilder :)

Svar: Tack!
Emma Frankenberg
Kom ihåg