Årsresumé 2015

Endast ett par timmar återstår av 2015 och det är dags för den traditionsenliga årsresumén. Jag älskar att varje år gå igenom årets inlägg och bilder och sedan sammanfatta det snyggt och prydligt. Det blir liksom ett ordentligt avslut inför den nya början som blir årsbytet. Jag hoppas att ni alla har en härlig nyårskväll och att ert 2016 blir så bra det bara kan bli.
 
Januari
Året började med kyla men utan snö. Jag fotograferade kalla stränder på Ingarö och Henrietta i hatt. Och så fyllde jag arton år. Elin backpackade fortfarande i Centralamerika men glömde inte min födelsedag för det, utan skickade ett gigantiskt blombud med rosa och vita blommor. Sedan kom äntligen snön så jag passade på att fotografera den med Welle så länge den varade.
 
Februari
Elin kom hem från Centralamerika och hade med sig en massa presenter, bland annat ett par korallfärgade löparskor från Nike. Årets första tävling blev ett meeting på Högbo där jag och Welle tog en tredjeplacering i MSV B:4. Nelly bjöd med mig och några tjejer från klassen på Yasuragi och sushi en helt vanlig måndag. Det var magiskt att sitta i de varma källorna när det var snö och minusgrader ute. Dessutom blev det sportlov och då kom min fina vän Emma hem från sitt studieår i Spanien, det firades med pasta på Vapiano.
 
Mars
Jag red mitt allra första SM-kval, vilket inte precis gick lysande men resan till SM hade ändå börjat. Welle åkte till tandläkaren och jag bakade kanelbullar med min kompis Sofia en mörk sportlovskväll. Såsmåningom började de allra första våtecknen dyka upp i form av vintergäck och solvarma dagar. Månaden slutade med att jag debuterade Mästerskapsprogrammet för Juniorer på Strömsholm på 66,8% vilket räckte till en fjärdeplats och dessutom ett SM-kval.
 
April
Jag, Elin och mamma åkte till Enköping för att titta på Kerstins alla lammungar. De var alldeles mjuka och små som Jack Russel-terrier. Det blev påsk och pappa gjorde äggskattjakt åt mig och Elin på påskdagen, jag blir aldrig för gammal för sådant. Welle och jag gjorde två dåliga starter i Filipstad, men vi vägde upp det genom att sätta en andraplacering och det andra SM-kvalet i Högbo några veckor senare. Dessutom hade vi egna tävlingar på Högdalen och jag var funktionär.
 
Maj
Den riktiga sommarvärmen och grönskan började krypa fram. Jag bakade foccacia och tränade på. Gjorde kanske årets bästa starter på Hammarö under valborg-helgen där jag red på 68% och 67,5%. Dessutom började SM närma sig med stormsteg och jag skrev om nervositeten inför det. 
 
Juni
Jag bloggade om SM-helgen som var den regnigaste, blåsigaste tävlingshelgen någonsin. Welle och jag hade verkligen inte den bästa helgen med min skadade fot, hack i kürmusiken och starter i slagregn. Väl hemma åt vi en jättebrunch hemma hos Kimiya för att fira att hon fyllt 18. Jag slutade skolan och hade en ledig period då Welle vilade och skolan var no more. De dagarna spenderades bland annat på Yasuragi med Nelly och på Summerburst med Elin.
 
Juli
En stor del av månaden spenderades i Gävle på intensivkurs för att ta körkort. Jag gjorde inte så mycket mer än att plugga och köra bil, och äta mormors goda mat förstås. Det gjorde inte så mycket eftersom sommaren var den regnigaste och kallaste någonsin så man kunde inte vara ute och göra somriga saker iallfall. Welle motionerades av Matilda så honom gick det ingen nöd på. Vi provade ut en ny sadel, en Equipe Olympia och så plockades det mängder med kantareller i skogen.
 
Augusti
Den åttonde augusti tog jag äntligen körkort, vilken jäkla seger. Dessutom debuterade jag både MSV A och PSG samt red min kür på Gripens tredagarsmeeting. Det resulerade i min allra första seger någinsin i MSV An och ännu en seger i küren, det kändes verkligen som en revansch från SM. De allra sista dagarna på sommarlovet var varma så då passade jag på att tillbringa dem på stranden. Jag, pappa och Elin åkte till Bergianska Trädgården och fotograferade en mycket varm lördag och sedan började skolan. Mitt allra sista år i gymnasiet.
 
September
Skolan satte igång med ordentlig kraft men jag hade tid att blogga ganska mycket ändå. Jag fick ett nytt objektiv i present av pappa och premiärade det lite med att fota Welle (såklart). Jag och Elin åkte in till stan och gick på food truck-festivalen Hungerprojektet och under långa, soliga lunchraster tog jag, Emma och Sofia vS bilen ned till  Nacka Strand, åt glass och tittade på vattnet. I slutet av månaden åkte jag och mamma till Djursholmstävlingarna och hejade på Sofia när hon red U25 Grand Prix med Herkules.
 
Oktober
Månaden dominerades av höstterminens absoluta höjdpunkt - skolresan till Genève. Vi besökte FN, UNHCR, Röda Korset och den sista dagen hann vi med en snabb sväng till Frankrike och Voltaires trädgård. Mellan det fullspäckade schemat klämde vi in klasshäng, intervjuer och två stora kastruller ostfondue. När jag kom hem hade min sadel som beställdes i juli levererats, jag och Welle tränade på och red årets sista tävling, en PSG på Eskilstunaorten som var fylld med dyra missar.
 
November
Jag köpte lindor, schabrak och ländtäcke i svart från Mias som passade Welle så himla bra. Maja och Filippa fyllde arton och det firades med en stor fest med det roliga temat Bollywood, jag som älskar utklädningar gick lös med sminket. Några dagar senare var det dags för framförandet av gymnasiearbetet som vi arbetat non stop med sedan augusti. Lättnaden efteråt var helt fantastisk. Dessutom kom YesBox med en stor leverans halmpellets inför vintern. Jag tränade för första gången för Cilla Kristoffersen som hjälpte mig och Welle massor med framförallt piruetterna. Årets första frost kom, men var mycket kortvarig och så avslutades månaden med första advent.
 
December
Jag räknade ned dagarna till jul och lite välförtjänt ledighet. Dagarna var varma och så o-juliga de någonsin kunde bli. Trots detta gjorde Dressage Club USEK allt för att boosta julkänslan genom att ha luciashow. Jag och Elin tillbringade en blåsig dag på stan för att gå på julmarknad och köpa fint omslagspapper. Sedan blev det äntligen jul och jag fick bland annat ett marmoröverdrag till min MacBook Pro. Några dagar efter jul kom äntligen snön och mamma förevigade mig och Welle i den magiska snön och dimman en tidig morgon.

0 Kommentarer
Kommentera här

Igår och Idag

 
Det blev lunch på Indio Kitchen igår, jag åt en jättegod makirulle med halstrad lax, sparris, ärtskott, picklad rödlök och peruansk pesto. Sedan vandrade vi lite på stan, fikade lite och kollade in mellandagsrean som var lite utav en besvikelse. Stockholm var kallt.
 
Dagen idag går också lite i matens tecken. Jag håller på att baka focaccia och efter det är tanken att jag ska åka till affären och handla nyårsmat. Har inte riktigt klurat ut vad jag ska laga än, men chark med tryffelsalami och skagen är iallfall givet som förrätt. Sedan ska Welle promeneras en sväng och så måste jag göra klart min årliga årsresumé, än så länge har jag bara hunnit till maj. Här är resumén för 2014, även om den ser lite skev ut nu då jag ändrat bredden på bloggen. 
 

1 Kommentarer
Kommentera här

Welle + Winter Wonderland

 
Gårdagen kan ha varit världens vackraste vintermorgon. Mamma var så tapper och fotade massa bilder trots att hon frös om händerna. Vad gör man inte för bloggen när det är perfekt fotoväder, liksom? Haha...
 
Idag ser dagen lite annorlunda ut; vi ska ha familjedag med god mat och dagsutflykt.
Det gäller att passa på när Elin är hemma från Uppsala, jag inte ska tillbringa timtal i stallet och mamma och pappa är lediga. Vad vi ska göra har inte bestämts än, men det lutar åt att vi börjar med en lunch på Indio Kitchen som gör asiatiska rätter med sydamerikanska smaker. 
 

2 Kommentarer
Kommentera här