Nya täcken och gäss

 
Idag var det vilodag för Welle så vi tog en promenad i eftermiddagssolen. Dock hann vi inte mer än några hundra meter innan vi möttes av en flock (hjord, grupp?) av fem vita gäss (!!!) som tog upp hela grusvägen. Welle blev förståss lite rädd och jag med. Gäss är ändå rätt stora och vissa kan ju vara rätt aggressiva. Som tur var flyttade de på sig och vi kunde fortsätta våran promenad utan fler överraskningar, haha.
 
Jag beställde två Horsewaretäcken från Strömsbergsgård för några veckor sedan och nu har de kommit. Ett Rambo Grand Prix Helix Sheet med 0 grams fyllning och ett Amigo Insulator Lite med 100 grams fyllning. Hade inte räknat med att behöva använda 100 gramstäcket än men Welle fick premiära det under köldknäppen förra veckan. Idag när det var varmare fick han ha på sig det tunna täcket inne.
 
Annars är denhär veckan ganska händelserik, imorgon är det Jennieträning och på torsdag kommer vår kiropraktor och känner igenom Welle, det var ett tag sedan sist.
 

0 Kommentarer
Kommentera här

Kvällens träning

Tycker om dig så mycket, hästen ❤
 
Ikväll var det ju Jennieträning. Alltså Jennieträning är typ veckans höjdpunkt, när en träning går riktigt bra kan jag leva på det i nästan en hel vecka. Eller iallafall en halv.
Welle kändes pigg och glad men väldigt stel, så uppvärmningen var inte rolig alls idag. Jag lyckades komma igenom det litegrann på slutet iallafall men var långt ifrån nöjd.
 
Själva träningen började med travjobb, många öppnor och slutor för att mjuka upp Welle. Travöppnorna är bra när jag håller ett stabilt stöd på yttertygeln och vänster sluta likaså men i högerslutorna saknas en hel del styrka och lösgjordhet, tyvärr. Placerar jag Welle rätt i slutan med rätt böjning så tappar han mycket trav och man riktigt känner hur jobbigt det är för honom.
 
Sedan gick vi över i galopp, där är ju slutorna så mycket stabilare och även bytena kändes faktiskt bättre än någonsin. Nu har ju jag aldrig haft problem med bytena på Welle, men idag kändes de rakare och luftigare än för några veckor sedan och det är ju super. Vi jobbade även med lite enkla byten där jag fick ta ordentliga halvhalter för att samla upp Welle, de gick också ganska bra men krävde mycket jobb. Enkla byten har ju varit ett ihållande problem för mig och Welle, men idag fick jag lite utav en aha-upplevelse i hur jag ska lägga upp galoppen inför bytet så jag hoppas vi kan träna lite på det nu i veckan. Det kommer ju inte bli perfekt till tävlingen på söndag men om några veckor ska vi sätta varenda enkla byte.
 
På slutet gjorde jag ytterligare lite travjobb, Welle tyckte hellre att det skulle vara passage så det var lite hej och hå där ett tag innan vi kom överrens om att trava. Men den traven han hade på slutet var fantastisk, samlad men luftig och väldigt balanserad. Det kändes verkligen som om jag hade 100% kontroll över både Welle och mig själv. Den känslan är fantastisk.

0 Kommentarer
Kommentera här

En dag i stallet

En solig lördag tidigare i september åkte jag (som varje dag) till stallet. Det var lika lugnt och fridfullt som vanligt, inte en endaste person var där just då.
 
Jag sadlade Welle och skrittade ut en sväng på grusvägarna kring gården.
 
Sedan gick vi in i ridhuset. Man tänkte kanske att jag borde rida på utebanan när det är så fint väder, men jag är pinsamt beroende av speglar tyvärr...
 
Efter dressyrpasset fick Welle spolas av och sedan stå och torka i solariet. Han blir alltid trött och gäspar i solariet, men han vet också att mamma kliar på honom om han skrapar med framhovarna vilket han också utnyttjar. Han är inte dum, min häst.
 
En av de sista sakerna jag gör i stallet innan jag åker är att smörja mitt kandar. Det har blivit en så inrotad rutin att jag nästan känner mig skyldig om jag inte gör det någon dag.

1 Kommentarer
Kommentera här