Crust and Crumbles

 
Första dagen på höstlovet och jag hänger fortfarande i morgonrock. Det är en sådan där riktigt höstig dag med grå himmel och strilande regn men det gör inte så mycket för inomhus är det höstigt och mysigt. Pappa eldar i kaminen, mamma gör varm soppa till lunch och jag och Elin har bakat en kanel och äppelpaj med båste piecrust och crumbles eller smuldeg till efterrätt. Jag ville verkligen göra en klassisk paj med pajdeg och Elin ville så gärna ha smuldeg så vi gjorde någon slags hybridvariant mellan de två. Det bästa av två världar liksom. Lunchen var verkligen den bästa jag ätit på länge, höstigare blir det inte.

0 Kommentarer
Kommentera här

Good life is nice food and great company

De enda bilderna jag har från helgen... Ellens matsal och relax/bad/basturum
 
I fredags hade jag, Henrietta och (Speci)Ellen tjejkväll hemma i Ellens fantastiska hus. Vi gjorde en supergod nudelwook till middag och scones med marmelad till frukost dagen efter. Självklart blev det massa tid till att snacka och liksom få en uppdatering på allas liv. I vintras träffades vi flera dagar i veckan, men efter sommaren så har vi alla liksom försvunnit i olika riktningar - jag flyttade till Högdalen, Ellen ska bo i England i tre månader nästa år och Henrietta har slutat skolan och ska börja jobba. Det är ju lite sorgligt om man tänker på det.
 
Annars går denhär helgen i lugnaste tempot, inga tävlingar, inte så mycket plugg i skolan och inga större krav. Jag har mest bara latat mig, sovit en massa och städat. Och idag blir inget undantag. Jag och mamma ska köpa lite mineraler till Welle eftersom de håller på att ta slut, sedan ska jag åka och rida och ikväll ska jag bara hänga lite med min syster.

1 Kommentarer
Kommentera här

At the dentist

 
Idag har jag och mamma åkt med Welle till Täby för att besöka hästtandläkaren. Detta är något vi gör två gånger per år då Welle har lite korta tandhalsar, gombitning, karies, gamla lagningar... suck, you name it, liksom. Dessutom tycker jag att man ska åka in till klinik vid tandläkarbesök då de har mycket bättre utrustning på plats och därför större chans att hitta fel och fixa dem på bästa sätt. Idag såg det dock väldigt fint ut på vänstersidan av Welles mun men på högersidan av munnen hade han lite gombitning och hakar så det undersöktes och slipades lite på tänderna. Inget allvarligt dock, vilket kändes skönt.
 
Allting gick väldigt snabbt och smidigt och Welle var så duktig. Han hatar tandläkaren och har tidigare ruskat av sig munstegen trots massa lugnande men idag var han väldigt lugn och lätthanterlig. Lite kul att vi träffade en tjej i väntrummet som kände igen Welle från när han var föl också. Welle är värsta local celebrity och vi träffar många som känner igen eller känner till honom eller hans mamma, haha.

0 Kommentarer
Kommentera här