Lyxtorsdag

 
Idag hade jag inga lektioner i skolan, hur bra liksom? Därför kunde jag åka till stallet tidigt och rida ut en sväng på Welle medan det fortfarande var ljust ute. På eftermiddagen hade jag bokat pedikyr och gelishmanikyr på Björknässalongen så jag tillbringade eftermiddagen med att dricka te samtidigt som mina händer och fötter fick bästa möjliga omhändertagande, så himla mysig dag. Man borde ha fler lediga dagar mitt i veckan.

1 Kommentarer
Kommentera här

Borta bra, Hemma häst

 
Nu har jag varit hemma från Bryssel en dryg vecka och det enda jag saknade när jag var bortrest var mitt orangea odjur. Att få träffa honom igen förra lördagen gjorde nästan att jag började gråta. Haha, galen hästtjej?
Men första veckan tillbaka i sadeln blev inte alls som jag tänkt mig, jag hade till min stora förvåning tappat både lite tajming och kvickhet i mina hjälper. Så inte ett enda ridpass gick bra förra veckan, inte ens Jennieträningen.
 
Men ny vecka, nya tag - idag var vi på topp! Jag bestämde mig för att sänka ribban på grund utav den dåliga veckan som var, om jag inte kunde vara kvick och tajmad fick jag vara helt enkelt vara korrekt istället. Så jag fokuserade på min sits och hur jag följde med i Welles rörelser och lät honom bara gå rakt fram så länge bogarna var på plats och han var rak under mig och det gav verkligen resultat!
På grund av att jag satt rakt, balanserat och stilla störde jag inte Welle vilket ledde till att han lyhört väntade på minsta signal från min sida. Vi gjorde lite byten på olika, roliga linjer, slutor, tempoväxlingar och övergångar och allting kändes bättre än vad det någonsin gjort. Att något så enkelt kan vara lösningen på ett så stort problem...

0 Kommentarer
Kommentera här

Belgien - del 2

Dag 2
Tisdagen började lite senare än måndagen med lite EU-snack i hostelets konferenssal som förberedelse inför dagen. Efter det tog vi tunnelbanan till Trône och promenerade ned till det här sjukt coola stället - Europaparlamentet!
 
På eftermiddagen spelade vi rollspelet Parlamentarium i tre timmar, ett spel som simulerar arbetet som MEPar (Europaparlamentariker). Vi blev indelade i olika politiska grupper och fick en ny nationalitet. Jag var från Nederländerna, satt i den liberala gruppen och arbetade med en fråga om att använda microchip till att spåra, hjälpa och kontrollera människor i EU. Sjukt kul!
 
På kvällen var vi väldigt trötta men släpade oss ändå in till Old Town och gick ett varv på Grand Place. Alltså titta bara på dethär stället! Vackraste torget jag sett, alltså.
 
Dag 3
På onsdagen hade vi inte någon inplanerad aktivitet förrän klockan ett så vi gick ut för att utforska Bryssel. Nattgatan Rue des Bouchers är sig inte lik på dagen direkt...
 
Les Galeries Royales Saint-Hubert som är en shoppinggata under tak och så ett av tornen på Grand Place.
 
Grand Place var fortfarande sjukt vackert men inte lika imponerande som på kvällen. Hade mitt 50/1.8 objektiv med mig vilket ledde till sånna här töntiga bilder, synd. Hade hade varit häftigt med vidvinkel.
 
Trots mina protester ville alla gå till Starbucks för morgonkaffe. Nelly var så mycket white girl man kan bli och fotade sin Starbuckskopp.
 
Tintin!
 
Vår tanke var att traska från Grand Place till Europaparlamentet, Jamila var kartläsare...
 
...Och därför så gick vi självklart vilse (haha). Jag tog över kartan.
 
Vi kände oss sjukt förvirrade och vilsna, så Nelly köpte Godivachoklad för att trösta sig lite. Ser ni hur nöjd eller? Hon sa att det var sjukt gott men vet inte säkert för hon delade inte med sig.
 
Virrade runt lite på Bryssels gator och hittade en vacker park, Mont des Arts sa kartan att den hette.
 
 
Snubblade över Parc de Bruxelles bara sådär.
 
Nelly och Rasmus, fierce.
 
På något sätt hamnade vi tillsut på rätt plats, kände oss SÅ lyckade Eftermiddagen tillbringade vi med de svenska MEParna Cecilia Wikström och Lars Adaktusson samt inuti själva parlamentarium där en sjukt intensiv debatt om Jean-Claude Juncker pågick. Intressant!

1 Kommentarer
Kommentera här