MSV B:2 @ Enskede Ridsällskap

Blev typ inga bra bilder för hade fel objektiv på kameran...
 
I lördags startade jag och Welle vår första MSV B för hösten. Jag var hur nervös som helst i bilen påväg dit och när jag satt upp så låste sig min högra axel, bara sådär. Har liksom aldrig någonsin haft problem med axlarna innan. Lyckades skaka loss den efter typ fem sekunder men blev för ett tag hur rädd som helst att jag på grund av axeln skulle sitta helt stelt och inte kunna inverka under hela programmet.
 
Hursom så kändes Welle mjuk och trevlig på framridningen, men jag vågade inte trycka fram så mycket energi och gång i honom då det kändes som att jag skulle tappa den runda formen och eftergiften då. Inne på banan kändes Welle också rund och fin i formen men med lite försiktigare rörelser än vanligt. Jag valde att hålla stegen små då det långsammare tempot skulle hjälpa mig att inleda - genomföra - avsluta alla rörelser ordentligt.
 
I de första rörelserna var jag spänd och alldeles för nervös vilket ledde till alldeles för oförsiktiga hjälper i ingången till första slutan vilket gjorde att Welle fattade galopp och hela slutan var förstörd. Men efter den missen bestämde jag mig för att ta mig samman och slappna av och resten av programmet flöt på ganska bra utan större missar men med lite mesiga ökningar. Är speciellt nöjd med större delen av galopprogrammet.
 
Tyvärr tyckte inte domaren samma sak utan jag hamnade i den tråkiga gråzonen där man typ bara får 6or rakt igenom, förutom någon 7a på ett byte bland annat. Missen i slutan blev dyr då jag bara fick en 2a på den och även några andra rörelser av mindre kvalitét drog ned vilket ledde till att jag slutade på 58,605% vilket var lite tråkigt. Dock hoppas jag på revansch nästa helg då jag startar en MSV B:2 på Värmdö.
 
Enskede måste vara den mest centrala anläggning jag tävlat på, hur ofta går man över ett övergångsställe med sin häst liksom? Haha, det är tur att Welle är snäll.

0 Kommentarer
Kommentera här

Late Night Picnic

I måndags kväll åkte jag till söder och promenerade till gräsplätten framför Sofia Kyrka.
 
Där satt redan dehär tre fina. Nelly, Jamila och Emma.
 
Vi hade en sen picknick och jag hade med mig den bästa picknickmat Coop kan erbjuda - kycklingspett med mango och jalapeño.
 
Fin utsikt.
 
Jamila. Har inte sett henne på nästan hela sommaren.
 
Efter flera timmars hängande promenerade vi upp mot kyrkan. Det var lite sorgligt att tänka att dethär kanske är en av de sista gångerna vi skulle hänga såhär på länge eftersom Emma snart flyttar till Spanien för att plugga i ett år.
 
Girls 
 
Vi ville gå in i kyrkan för jag hade aldrig varit där, men den var stängd och låst så vi vandrade genom smala, lite hemliga stigar hemåt istället. Himla fin kväll.

0 Kommentarer
Kommentera här

Untamed Tresses

Galna lockar.
 
Sulfatfria shampon är ju rätt inne just nu, alla vet ju att ett shampo utan sulfater är mildare mot håret och sliter mindre på stråna vid tvätt. Men varför hade man då sulfater i shampon från första början? Och varför fungerar inte sulfatfria shampon för alla?
Det finns två svar: Det första är att sulfater (speciellt Sodium Laureth Sulfate och Sodium Lauryl Sulfate) är extremt billiga ämnen som rengör väldigt effektivt, därför finns även dessa ämnen i bland annat tvål och rengöringsmedel. Det andra är att det finns ämnen i balsam och inpackningar som nästan bara går att tvätta ur med sulfater. Dessa ämnen är silikoner.
 
 
Det finns många olika varianter av silikoner. Några är vattenlösliga och kan tvättas ur håret utan att använda sulfatshampon men de flesta är inte det. Silikoner är även dom billiga ämnen som många tillverkare av hårprodukter tjänar på att använda. Silikonerna skadar eller sliter inte på håret utan lägger sig som en hinna över hårstrået och gör att håret känns slätt och glansigt. Problemet är bara att inga andra produkter du använder på håret kan verka på håret om det har en hinna av silikon över sig. Den vanligaste silikonen i hårprodukter är Dimethicone.
 
 
Dimethicone hittar vi både i Moroccan Oils inpackning och i Björn Axéns Arganolja för håret. Vilket ju känns mindre kul, speciellt eftersom Bjön Axén-oljan marknadsförs så att man ska tro att flaskan bara innehåller just Arganolja.
Tittar man dessutom på resten av ingredienserna i båda produkterna ser man många konstiga ämnen och kemikalier jag inte ens kan uttala. Och att slänga på okända ämnen och kemikalier på kroppen tycker iallafall jag känns obehagligt.
 
 
Vad jag gör för att undvika silikoner och sulfater men samtidigt få ett lent hår utan frizz och tovor är att utöver mitt sulfat- och silikonfria shampo och balsam använda ekologisk, kallpressad jungfrukokosnötsolja. Det går att använda som inpackning och som leave-in balsam och går utan problem att tvätta ur med sulfatfritt shampo eller till och med balsammetoden. Och tittar man på ingredienserna hittar man inga konstiga ämnen utan endast "Ekologisk jungfrukokosolja".
 
 
Det man måste vara noga med vid användning av kokosolja är att den måste vara kallpressad och gärna ekologisk och får inte ha några andra ingredienser än bara kokosolja. En sådan här burk finns på de flesta livsmedelsaffärer, min är från Urtekram. Kokosnötsolja har även flera användningsområden än bara till hår, det går att laga mat med kokosnötsolja istället för smör eller olivolja och det går även att smörja in huden med det. Dessutom doftar kokosolja så himla gott.

0 Kommentarer
Kommentera här